Ahad, Mei 24, 2015

Filem SpySempat menonton filem ni semalam. Dah lama tak nonton wayang sama-sama housemate. Bersempena hari lahirnya, maka boleh redeem tiket wayang dengan pihak panggung. Zaman-zaman semua nak pakai duit ni, maka beruntunglah rasa bila dapat redeem tiket free.

OK, semalam disebabkan pada mulanya nak tengok filem Avengers, tapi penuh la pula panggungnya. Jadi, pilih untuk tengok SPY ni. Tak tengok pun genre apa, pakai pilih je nak isi masa. Dalam otak, mungkin filem berat ala-ala James Bond.  Tapi bila masuk je Melissa McCarthy dalam layar, ternyata sangkaanku meleset sama sekali. Dalam panggung habis dengan gelak ketawa je. Ringan otak rasanya.

Filem ini mungkin parody bagi filem James Bond. Tapi ditambah elemen-elemen komedi dalamnya. Apa yang kita jangka tak semestinya sama. Kalau dah biasa dengan filem Hollywood ni, banyak director yang buat cerita lebih kurang begini. Seseorang yang dari segi fizikalnya kalau ikutkan tak layak nak sertai satu-satu misi, dipilih untuk menjayakan misi. Dan ejen-ejen yang sedia ada kebanyakannya cuba underestimate ejen ini.

Dibintangi oleh Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law dan ramai lagi. Dalam ni korang boleh tengok Jason Statham dari sisi lain. Selalu berlakon serius, muka ketat je kan... dalam ni pun sama. Cuma dialog-dialog yang dilontarkannya tu memang kelakar. Berlakon sebagai ejen Rick Ford yang menjengkelkan dan kononnya serba tahu.

Tak pandai nak review banyak-banyak, tapi filem ini sangat-sangat direkomen untuk anda tonton. 

p/s: Never underestimated others! :)Tiada ulasan: