Jumaat, Disember 31, 2010

~End 2010……New 2011 Resolution~



2010…Tahun yg kurang produktif bagi saya… Haih……tak tahula kenapa boleh jadi macam ni… padahal tahun ni mcm2 yg berlaku pada diri… tp… mood asyik swing tak menentu sampaikan badinya terkena pada blog sendiri. Sedih giler tgk entry utk tahun ini…tak sampai pun 30 lebih. Haih…… ini entry yg ke 31 utk thn 2010……sedihnya……Macam busy sgt dgn kehidupan harian kan…
Aper la cik kak ni kan…


Januari 2010~ Sibuk dgn kerja…
Februari 2010~ Bercuti ke Langkawi selama 4 hari. Dengan menaiki flight ke Langkawi, bersama 3 teman yang lain bercuti sakan di sana. Dan sambil-sambil tu buat editing terakhir untuk novel Percaya Ada Cinta.
March 2010~ Seronok giler…akhirnya novel Percaya Ada Cinta keluar di pasaran dan pertama kali merasa bahang kehangatan Pesta Buku Antarabangsa PWTC sebagai penulis novel. Paling best rasanya bila tgk rak buku dah kosong dan stok novel habis langsung dan menyebabkan saya pulang awal pd hari pertama sesi utk saya berlangsung. Syukur sangat novel tersebut diterima ramai sehingga hari ini. Segala komen positif dan negatif saya anggap sebagai pembakar semangat untuk saya.
April 2010~ Kerja…kerja dan kerja…
Mei 2010 ~ Bercuti beramai-ramai ke Melaka dengan rakan-rakan setugas. Best sangat dapat release tension sekejap. Lepas tu sambung cuti balik kampung selama dua minggu di kampung. Hehe…best3x…
Jun 2010~ Kerja…
Julai 2010~ Ke Janda Baik, sebanyak 3 kali……bercuti lagi…
Ogos 2010~ Deklarasi Hati…
September-Oktober 2010- Terlalu sibuk dgn kerja…dan juga perkara2 harian. 
November 2010~ Pindah rumah.
Disember 2010~ Dalam suka ada duka…


Begitulah kehidupan sepanjang 2010. Ada gembira. Ada suka.  Dan tetap ada dukanya… tapi, hidup tetap harus diteruskan sebagai seorang manusia. Apa jua rintangan tetap cuba dihadapi dengan semangat.


Kedatangan 2011 bakal disambut beberapa jam sahaja dari sekarang. Azam tahun baru? Tiap-tiap hari ada azam. Makan azam saya, memperbaharui azam yang byk tertangguh di tahun 2010. Antaranya……melangsaikan manuskrip yang masih lagi di peringkat pertengahan. Sorry teman-teman… 2011 tak akan ada novel baru dariku… Harap bersabar sehingga semuanya selesai.
Lagi satu azam baru untuk tahun 2011 ini iaitu…ingin menyambung pelajaran di peringkat Sarjana dan juga ingin mempertingkatkan kerjaya. Moga dimakbulkan Tuhan…Amin.
Juga tak lupa untuk Resolusi Cinta… ^^ Moga bahagia dan aman sentiasa… =)




Selamat datang 2011…dengan membawa jalur-jalur gemilang dalam hidupku… Amin






Kepada followers dan juga teman-teman yang sering berkunjung kesini sama ada yang meninggalkan jejak atau tidak (kerana tuan rumah tak sempat menjawab di tagboard)… saya ucapkan semoga tahun 2011 memberi kehidupan yang ceria buat semua.

~Happy Birthday…~

Happy Birthday to my dear friend yang menyambut hari lahirnya hari ini……
Hey Bro……Happy Birthday and May Allah bless you always…



 To: Raymie



From: Dang Delima…(hehe) ;)

Sabtu, November 20, 2010

Sudah sekian lama…

Huhu…… dah sekian lama tak mencoret sesuatu di blog ini. Bersawang…berhabuk rumah saya yang satu ini. Malasnya saya… Tuhan saja yang tau.  http://www.emocutez.com  Tapi sebenarnya bukan setakat malas…… diri ni dah tak mampu lagi nak menahan segala kesibukan di tempat kerja. Manuskrip yang dibuat masih berada di tengah jalan. Aduhai…tak tau la apa nak jadi dgn saya. http://www.emocutez.com Hari-hari yang berlalu byk habis dgn kerja…kerja…kerja. Ada sesekali keluar bersama si dia dan teman-teman. Haih…… Entahla apa nak jadi… Hati mmg berbunga2…… http://www.emocutez.comtapi bab menulis ni yang terbantut terus…… 
Masih menyeru dan menyeru semangat yg hampir hilang dalam diri ni. Huhu…http://www.emocutez.com

Khamis, September 30, 2010

Dibius CINTA~


~Hati berbunga riang, hingga terpancar di wajah barangkali. Ini pertama kali dan ku harap ini juga untuk yg terakhir kali. Masa bakal menentukan segalanya. Pedulikan apa kata-kata orang keliling…kerana yang ingin menempuh hidup adalah diri kita. Yang melihat hanya boleh mereka-reka cerita… yang menanggung…hanyalah kita. Semoga Allah memelihara hubungan kita ini dari bisikan-bisikan syaitan. Semoga CINTA ini sentiasa mekar di hati kita selamanya… Amin~


{CINTA itu indah bagi setiap manusia… kerana dalam diri setiap manusia adanya CINTA}

Selasa, September 07, 2010

~♥ Mood Raya…Mood Raya…♥ ~

Ramadhan bakal melabuhkan tirainya… Haih, sekejap jer masa berlalu. Baru jer rasa macam masuk puasa hari ke 2… tengok-tengok skrg ni dah masuk hari ke 27 dah. Tahun ni sambut Hari Raya selama 5 hari di kampung. Bakal bertolak pulang pd 9hb selepas waktu sahur. Insya Allah. Harapannya semoga selamat sampai ke destinasi yang di tuju. 
Biasanya Aidil Fitri, paling gembira menyambutnya budak2 jer… Terkenang zaman budak2 dulu. Paling indah rasanya. Paling best buat persiapan Hari Raya. Seronok giler tolong mak bakar bahulu. Huhu… kenangan betul. Ni bakar yg jenis letak sabut pd bahagian atas acuan. Huhu… resepi tradisi tu… Sekarang ni mana ada dah… kuih tunjuk jer… Hehe ;)
Dulu dua tiga hari sebelum nak raya, sibuk la mengemas rumah aper yg patut. Lap tingkap la, cuci rumah la… Pasang langsir baru la… Tukar sarung kusyen la… Sekarang pun buat jugak, tp x sebest dulu. 
Dan dulu… paling meriah bila sorang demi sorang adik beradik pulang ke kampung dengan anak-anak diaorg… sbb anak-anak buah sebaya dgn Riana… jadi dgn diaorg la teman Riana dan adik bermain. Tapi itu dulu la… sekarang masing2 dah ader keluarga sendiri. Nak berkumpul ramai-ramai macam dulu… susahnya…





Tahun ni… paling singkat buat persiapan mencari baju raya. Lagi seminggu baru kalut nak cari. Tahun ni dua pasang baju raya. Tahun-tahun lepas punya baju raya pun boleh pakai lg… so xyah membazir. Hehe ;) Warna pilihan… biru firus dan jingga. Bolehla dari xder kan. Ramadhan tahun ni mcm kelam kabut sikit. Tapi apa-apapun masih lagi under control gitu. Dalam kelam kabut pun tetiba ader berita baik untuk hati kan…hehehe ;) 


So, di kesempatan yang masih berbaki ini Riana ingin mengucapkan Selamat Menyambut Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada anda dan seluruh keluarga. Moga-moga Syawal ini bakal memberi makna pada kita. ;)

Jumaat, September 03, 2010

Malam sepuluh terakhir Ramadhan…

Tak sangka… kejap je masa berlalu…… Baru jer hari tu start puasa rasanya… Ni dah tiba ke penghujung Ramadhan. Hari Raya bakal menjelma tak berapa lama lagi… Ramadhan akan melabuhkan tirainya… Entah kenapa, hati rasa sayu jer bila sampai akhir-akhir Ramadhan ini… 



http://www.emocutez.com

(Sesiapa yg nak letakkan komen… boleh letakkan di shoutmix yer… sbb kat oggix tu mcm dah lupa terus passwordnya…susah nak reply)

Jumaat, Julai 30, 2010

My Heart is……

~ Mencari ketenangan hati…~

In My dream……




[Kyuhyun] geunyeoga dolaoneyo mianhadago haneyo iksukhaetdeon geuriun geu songilro eorumanjyeoyo
[Sungmin] nal boneun ansseuron nungil deutgo sipdeon geu moksori dajeonghage ijen ulji malraneyo
[Ryeowook] neol nae pume aneumyeon sarajyeo beorigo nunmuli heulreo begaereul jeoksimyeon
[Ryeowook] nan geujeya jameseo ggaeeoyo achimeun neul ireohge My Love

[Yesung] yeongwonhi idaero jamdeulgil baraedo yeojeonhi geunyeoro ggaeeonado
[Yesung] dasineun ggumguji angireul baraedo oneuldo geunyeoro naneun jami deulsuga isseo

[Donghae] geunyeoga utgo itneyo neomuna uraenmanijyo geureon moseub geureohge bodo sipdeon naui geunyeojyo
[Sungmin] geunyeoga geotgo isseoyo eoddeon saramgwa dajeonghi nae gaseumeun mogeobge naeri nulryeoyo
[Yesung] ddo nan ggumeul ggun geojyo sikeun ddam heureugo apaseo gieok jochado sileun ggum
[Yesung] nan onjongil mueotdo mothago siganeul bonaegetjyo My love

[Kyuhyun] yeongwonhi idaero jamdeulgil baraedo yeojeonhi geunyeoro ggaeeonado
[Ryeowook] dasineun ggumguji angireul baraedo oneuldo geunyeoro naneun jami deultende

[Yesung] ije heuryeojil mando hande geunyeoneun jeomjeom jiteogayo
[Kyuhyun] eoje ggumeseocheoreom oneul naege wayo ijeneun honja jamdeulji ange

[Ryeowook] yeongwonhi idaero jamdeulgil baraedo yeojeonhi geunyeoro ggaeeonado
[Yesung] dasineun ggumguji angireul baraedo oneuldo geunyeoro naneun jami deultende

[Kyuhyun] oneul geudael dasi bolsuman itdamyeon geureolsu itdamyeon dolaomyeon
[Donghae] hanbeonman ne gyeote jamdeulsu itdamyeon geureolsu itdamyeon
[Ryewook] geudaero ggaeji ango sipeo

[Yesung] jami deulsu itdamyeon



Translation:



She comes back
She says she’s sorry
The skilled hands these I missed caress my own
The apologetic eyes that look at me
the voice I want to hear
Tenderly telling me not to cry
If I hold you in my arms
and you disappear
The tears flow and my pillow becomes wet
At last I wake up from my Sleep
The Morning is always like that…
MY LOVE~~
I wish I would fall asleep forever like this
I wake up with her presence still…
although I hope I don’t dream again,
Like today, it seems I fall asleep with her presence
She’s smiling
It’s really been too long
I’ve missed that expression
She’s my Girl, isn’t she?
She’s walking away
Embracing another person
My chest ‘s like it’s being crushed under a heavy weight
I’m dreaming again, right?
Cold sweat runs down my body
It hurts to dream about things,
I hate to remember
I can’t do anything all day long
We’ll spend lot of time together, right…
MY LOVE~~

I wish I would fall asleep forever like this
I wake up with her presence still…
although I hope I don’t dream again,
Like today, it seems I fall asleep with her presence
Everything is becoming cloudy
but her image is getting stronger
Like I dreamed yesterday, today she comes to me
Now I don’t sleep alone anymore
I wish I would fall asleep forever like this
I wake up with her presence still…
If I could only see you today too,
If I could do it again,
If you came back again…
If you slept by my side one more time
If that happened once again,
I wouldn’t want to wake up
Ohuhoh~~~
Uhuhuah~
If I could fall asleep…

Khamis, Julai 22, 2010

Hati berlagu…


Sekejap jer masa berlalu… Tup…tup…tengok-tengok dah bulan Syaaban… Bulan depan dah Ramadhan… Ya Allah sekejap jer masa berlalu… hihi :)
Mood menulis tak taula dah sampai ke mana… perit betul nak menyeru-nyeru balik semangat yg hilang nih…Hihi… Asyik-asyik layan FB… x pun berYM… Haih… Ntah nak jd aper nih… asyik melayan perasaan jer nih… Hahaha… Dan juga melayan seorang mamat yang dah gila bayang nih…Dah suka tapi tak nak bgtau terang-terang kat orang yang dia suka tu… Takut sangat kena reject… Haha…kena la dgn lagu kat bawah nih…


~~~<<@ Bagaimana harus ku luahkan perasaanku padamu… yg selama ini kupendamkan dalam diamku… Sukarnya ku berterus terang tentang perasaan ini… Bimbang seandainya tak kau terima… musnahlah harapanku ini. Bagaimana harus aku menghadapi semua itu sedangkan ku menyintaimu sepenuh hati… Tak mudah untukku melupakan dirimu… Kau bagiku segala-galanya…@>>~~~~


~ Selamat Berpuasa buat yg sedang berpuasa sunat atau berpuasa ganti…~

Rabu, Jun 30, 2010

3 Idiots…

Two idiots…on their way … to find the third…



Filem ini di cadangkan oleh seorang teman- Encik Perasan Kacak untuk ditonton. Sudah memiliki DVDnya, tetapi baru hari ini berkesempatan untuk itu. 
Menghabiskan masa selama 3 jam menonton cerita ini memang berbaloi rasanya. Filem Hindi ini amat berbeza berbanding filem-filem hindi tipikal yang lain. Walaupun masih ada lagu-lagu nya yang menyaksikan hero heroinnya berganti baju bagai… tapi filem ini memberi lebih dari semua tu. Dan bersyukur sangat sebab filem 3 idiot ini tidak terlalu mempromosi tubuh badan wanita  sebagai sebahagian dari inti pati cerita…  
Mekap yang sangat natural dan tidak keterlaluan, cinematografi yang sungguhhhhhh cantek…  Lakonan Aamir Khan, Madhavan dan Sharman Joshi yang sangat berkesan… Dari apa yang dapat direnung, dimanfaatkan adalah… nilai sebuah persahabatan yang kian terhakis di kalangan kita tanpa kita sedari. Dan bukan itu saja… nilai kekeluargaan juga turut diselit di antaranya. Filem ini juga membuka minda. Pekerjaan yang kita lakukan mesti seiring dengan minat… Jika tiada minat, dipaksa bagaimana pun tak akan menjadi. Nak komen panjang-panjang…memang tak reti la kan… Tapi filem ini mampu memberi sesuatu kepada kita untuk kita renung2kan… One of motivated film. 5 star untuk filem ini.

p/s: Encik Perasan kacak… saya dah tengok n komen yer… Sesungguhnya Kareena Kapoor sangat cantek dalam filem ni. Hehehe ;)

Rabu, Jun 23, 2010

Dan bila Esok…

Sebenarnya dah lama sangat rasa tak update blog yg makin bersawang ini. Adoii…ampun maafla dari Riana yer…Huhu :( Sebenarnya skill nak menulis pun macam dah berkarat dah ni… Nak menulis rasa macam dah tak ada rasa. Jari jemari rasa keras semacam jer. 
Banyak benda yang berlaku dalam masa blog ini ditinggalkan sepi. Dari cerita gembira, hati berbunga-bunga, ada taman tema dalam hati sampaila cerita kepala yang serabut, hati berbulu jer dan tak lupa…cerita air mata… Huhu :( Biasala… aku hanya insan biasa. Dugaan yang Tuhan bagi tu kita tempuh aje la dgn rasa syukur, sebab ada org lagi yang lebih dasyat dugaannya.


Kehidupan harian rasa makin hectic dari biasa… Kerja makin berlambak2 tak pernah sedikit pun surut. Dengan KPI, Return procedure yang kena diperbaiki, kena kejar sales, sales dan sales. Semuanya tu macam menjerut leher rasanya. Dengan jawatan yang tersandang di bahu, pasti menggamit insan2 lain utk menilai setakat mana tahap kecekapan yang ada pada diri. Itu satu anugerah atau juga mungkin satu bala. Haih… kalau mengambil kira apa orang keliling mengata…mengumpat, pastinya kita tak boleh hidup kan. Ahh… pangkat dan darjat tu bukan nye mintak pun. Kalau boleh x nak pun. Janji gaji naik, sudah… Haih… Susah kan kalau dah naik pangkat, tp org keliling rasa tak puas hati dan memperkatakan tentang hal itu secara terang-terang rasa tidak puas hati mereka. Terpulang la. 
Tapi dalam kesibukan kerja… kehidupan sosial x boleh dilupa. Semakin ada kereta semakin panjang langkah kan…Hehe ;) YE lah buat ape ada kereta tapi tak gi jalan2 merata ceruk.Hehe…*sengal*
Bab penulisan… yer…masih dan masih dalam mood yang tak tentu hala. Citer separuh jalan. Macam mana ya nak menyeru  semangat menulis…huh…masalah…masalah…
Terima kasih yang tak terhingga buat yang memberi komen bermakna untuk novel Percaya Ada Cinta yang dah pun masuk 2nd print. Gembira tu…"Ya"…tapi sesungguhnya gementar juga la…sebab masing-masing dah bertanya bila nak keluar novel baru…Adehh… Penat untuk yang satu itu pun belum kebah-kebah. Harap bersabar yer… Doakan saya moga diberi kesempatan menulis dan menulis… 


Nak jawab tag kat sebelah tu… Sesungguhnya dah lupa passwordnya… Jawab kat sini je la eh…




ainaS
salam, first time masuk
blog ni ....melalui buku
novel percaya ada
cinta....mmmg best....5
star....koleksi buku yg
plg best,.....syabasssss



To ainaS; Terima kasih yg tak terhingga… Terharu2x…




singgah jap kat sini, tuan
umah apa khabar. Sihat ke?
| SEPET ITU KACAK!



To farid; free fee entrance encik Farid… ;)


ash
omg jatuh cinta dgn mad
hatter. kak ryana mad
hatter so ugly. :(



To Ash; I'm going mad and mad la… :)




salam...sy dh bce, PERCAYA
ADA CINTA...best cerita
nye...mcm sy lak yg jd Fiy
2...hehehehe...gurau je!

 To Najibah; Terima kasih kerana membaca. Kalau tanya semua org mmg ramai yang nak jadi Fiy dan yg lelakinya nak jadi Arsyad… Hehe ;)




mey18
salam..k.ryana..best sgt
novel akq nie..jlan cerita
yg amat cantik &
romantis..5star tok
akq..:D:D:D:D:D



To Mey18; Thanks, dear… Most appreciate!!! ;)




Akmadolla
dah baca .permulaan cerita
slow ckit nak memahami
banyak sangat watak22 tp
lepas ada arshad tu yg
best sesangat heheh

To Akmadolla; Hehe… thanks kerana membaca… Maaf untuk segala kekurangan ya!


KD
hai akak... saye dah beli
buku percaya ada cinta
masa kat pesta buku KL2010
aritu tp msih x de masa
nak baca...

To KD; Thanks dear… Xpe slow2 baca…




Nur Eyta
Salam, K.Ryana... Eyta dh
dpt pun buku akak. Dh
khatam pun :p



To Eyta: Thanks dik… Most appreciate it dear… ;)





~*luv* ^_^ Sekali lagi thanks dari Riana untuk semua yang membaca Percaya Ada Cinta. Terharu dengan semua yang komen baik di sini, email dan juga di facebook. Tak ada yang paling manis melainkan rasa sungguh gembira dengan terlahirnya Percaya Ada Cinta. Moga-moga masih ada kesempatan yang diberi Tuhan untuk terus berkarya. Amin.

Dengar lagu ni… mesti rasa macam hepi jer tetiba… Kenapa entah… :) Enjoyzzzz 

~♥ Shining Star ♥~ Super Junior



Hangul/romanized:


Shining Star! like a little diamond, makes me love
Naegen kkoomgyeolgateun dalkomhan misoro nal barabomyeo soksagyeojweo

Hangsang hamkke halgeora till the end of time


Oh! Day by Day hangsang nae gyeote geudaega meomoolleo jweo
Stay in my heart noonbooshin Shining my love

Neul barago ijjyo hangsang geogieseo wooseumjitgireul

Ddeut moreul ohaewa iyoo eobneun miwoome himi deureodo
Deo meon goseul bwayo ije shijakijyo woolgo shipeul ddaen naege gidaeyo

Boojokhajiman geudael jikilgeyo



Sarangeun geureohke cheoeum soonganbooteo chajawa gajang gipeun gose narawa nal ddeugeopge hae
Byeonhaji anhneun ddeollim geudaeneun

Shining Star! like a little diamond, makes me love
Naegen kkoomgyeolgateun dalkomhan misoro nal barabomyeo soksagyeojweo hangsang hamkke halgeora till the end of time


Shining Star taeyangboda balka haetsal gateun geudae nonbicheun naege hyooshigeul jweo
Jichyeoisseul ddaen nae mameul balkhyeo jweo Promise midgiro hae eonjedeun ne pyeoni dweyeojoolge
Noogooboda deo keun sarangeuro ni jageun eoggae gamssajoolge

Sarangeun geureohke cheoeum soonganbooteo chajawa gajang gipeun gose narawa nal ddeugeopge hae
Byeonhaji anhneun ddeollim geudaeneun

Shining Star! like a little diamond, makes me love
Naegen kkoomgyeolgateun dalkomhan misoro nal barabomyeo soksagyeojweo hangsang hamkke halgeora

Shining Star! like a little diamond, makes me love
Naegen kkoomgyeolgateun dalkomhan misoro nal barabomyeo soksagyeojweo
KYUHYUN
Hangsang hamkke halgeora till the end of time

Isnin, Jun 07, 2010

Kisah yg menggamit memori…

Kasyah, Ayu, Azmi dan Katerina yang menggamit memori. Sebenarnya dah lama sangat dah cerita Budak Setan ni Riana baca. Zaman sekolah-sekolah dulu lagi. Itu pun pinjam dengan member. Baca pun sorok-sorok dalam kelambu waktu kt dorm. Hehe… Kalau tau dek warden… la la tu jugak la kena rampas. Waktu tu buku Ahadiat akashah merupakan novel remaja yang terhangat di pasaran ketika itu. 
Dan bila menonton sendiri cerita Lagenda Budak Setan… seolah mengembalikan nostalgia satu tika dahulu. Sesungguhnya jalan cerita LBS ini Riana sendiri dah lupa. Sehinggala tengok citer ni minggu lepas…






~Hilangnya cintamu menusuk hatiku… ~


Isnin, Mei 24, 2010

Layan kan ajer

Layan perasaan jap dgn lagu Korea nih…  Sebenarnya nak bercerita byk kt sini…tp not in a good mood… Maka… kita layan jer la apa yg ada dulu. Addict dgn Korean nih tak habis2… Haish!!




Lagu asal dari Jo Sung Wook~Mat No Jo 조성욱 - 못났죠 Dinyanyikan oleh SiWon SuJu (Min Woo) dalam K-Drama Oh My Lady!




Ader dlm bahasa Korea, romanized dan translation…Hehe ;)


참 못난 사람이 나죠 아픈 그댈 못봤죠
I'm such a bad person, not noticing you in pain


뒤늦게 그댈 알죠 왜 난 
I noticed you so late


하루하루 그댈 안고 알고 살았지만
Even though I lived embracing and knowing you day by day


맘이 많이 지쳤나요
Is your heart really tired?


한발 다가가면 더 다쳐가는 우리
With each step, we hurt even more


나 소리없이 울죠 나 눈치없이 웃죠
I cry without a sound, I laugh without catching on/noticing


그대 뒤에서 "가 지마 가지마" 그 말은 삼켜내죠
Behind you, I swallow the words "Don't go, don't go"


참 그댄 아름답죠 참 그댈 사랑했죠
You're so beautiful, I really loved you

나 자신없이 "돌 아와 돌아와" 맘으로 외치죠

Without confidence I cry out "Come back, come back" with my heart

참 우린 닮지 못했죠 서로 상처만 줬죠
We couldn't become more like each other, we only hurt each other

뒤늦게 후회하죠 왜 난
Much later I'm regretting

하루하루 그댈 닮고 닮고 살았지만
Although I lived day by day becoming more like you

미워지워버렸나요
Did you forget/erase me because you hated me

한발 다가가면 더 멀어지는 우리
With each step, we get farther apart

나 소리없이 울죠 나 눈치없이 웃죠
I cry without a sound, I laugh without catching on/noticing

그대 뒤에서 "가 지마 가지마" 그 말은 삼켜내죠
Behind you, I swallow the words "Don't go, don't go"

나와 함께했던 시간 그 날들이 사랑이 맞다면
If the times you spent with me were actually of love

제 발 가지마 가지마 가지마 가지마 돌아와 돌아와
Please don't go, don't go, don't go, don't go come back, come back

참 그댄 아름답죠 참 그댈 사랑했죠
You're so beautiful, I really loved you

잊 혀진단 건 거짓말 거짓말 거짓말이네요
To say that it'll fade away is a lie lie lie

제발 가지마 가지마 돌아와 돌아와
Please don't go, don't go come back, come back



~Romanized~

cham motnan sarami nayo
apeun geudael motbwatjyo
dwineutge geudael aljyo..wae nan
haruharu geudael ango algo saratjiman
mami manhi jichyeonnayo
hanbal dagagamyeon deo datyeoganeun uri
na sorieobsi uljyo..
na nunchieobsi utjyo..
geudaedwieseo gajima gajima
geu mareul samkyeonaejyo..
cham geudaen areumdapjyo..
cham geudael saranghaetjyo..
na jasineobsi dorawa dorawa
mameuro oechijyo….
cham urin darmji motaetjyo
seoro sangcheoman jwotjyo..
dwineutge huhoe hajyo..wae nan
haruharu geudael damgo damgo saratjiman
miwojiwo beoryeonnayo..
hanbal dagagamyeon deo meoreojineun uri
na sorieobsi uljyo..
na nunchieobsi utjyo..
geudaedwieseo gajima gajima
geu mareul samkyeonaejyo..
nawa hamkke haetdeon sigan
geunaldeuri sarangi matdamyeon
jebal gajima gajima gajima gajima
dorawa dorawa..
cham geudaen areumdapjyo..
cham geudael saranghaetjyo..
ichyeojindangeon geojitmal geojitmal
geojitmal ineyo..
jebal gajima gajima
dorawa dol..awa..

Ahad, April 25, 2010

~Oh! My Lady…~

Dalam keadaan kepala yang tengah semak ni… sempat lagi melayan citer ni. Baru separuh jalan and it's worth… Best jugak sesekali melayan citer Korea ni. Dah lebih setahun rasanya x layan citer baru Korea. Now the time begin… Hehe…

Annyonghasayo… Chae Rim Unnie, SiWon Oppa… Haha =)



I love that person
That person makes me smile
Even the scars, that were in my heart.
~Love Is. 4Men~