Ahad, Mac 01, 2015

Zumba #10

Hello ladies! Dah masuk March. Azam baru belum buat lagi. Oh, dah kena start nih! Tahun 2015 nak turunkan berat badan. So, dah decide nak start dengan workout dan jaga makan. Memangla adakalanya azam ni ke laut kadang-kadang. Tapi janji lepas dah ke laut kena ke daratan semula la. Supaya tak lupa daratan. Cewah!!

Sekarang ni ada masa je hari cuti atau sebelah pagi sebelum pergi kerja, saya akan cuba buat workout dalam 15-30 minit. Tujuan utama tentulah nak bakar lemak. Kalau dapat buat kardio lagi best! Google di youtube untuk cari workout yang bisa bagi badan berpeluh dan jimatkan masa. Akhirnya jumpa Zumba. Zumba ni ala-ala senamrobik gitu. Kita bergerak ikut irama lagu Latin. Zumba ni menggabungkan semua jenis workout. Kiranya sangatla menjimatkan masa.
Kat bawah ni antara video-video Zumba yang saya ikut di Youtube. Of course pilih yang stepnya simple dan senang nak ingat.
Sebelum Zumba biasanya saya minum teh hijau dulu. Confirm lepas berzumba Uolls berpeluh bagaikan mandi. Itu namanya bermandi peluh. Selamat mencuba! Nanti saya share tip-tip lain ya. :) Doakan istiqomah. Nak turunkan 20kg ni.Tiada ulasan: