Rabu, Mac 17, 2010

~Percaya Ada Cinta~




Buah tangan Ryana yg terbaru buat yg ternanti-nanti. Insya Allah menemui anda di KLIBF, PWTC 19-28 Mac.


Updated: Riana akan berada di Dewan Tun Hussein Onn,PWTC pada 20, 25 dan 26 Mac ini. Jumpa anda di sana ya! ;)


Harga: RM18.00
Halaman: 480
Penulis: Ryana Adrina
ISBN: 978-983-124-513-2

Sinopsis: BERADA di dalam lingkung an keluarga sendiri, terasa diri bagaikan orang a sing. Sejak kecil, jiwa Wafi ya men derita. Diri seolah dinafi kan hak sebagai anak kandung apabila ibu bapa sendiri menyayangi orang luar melebihi dirinya sendiri.

Entah apa silapnya hingga dia terpaksa membayar harga yang mahal demi meraih sebuah kebahagiaan. Dia didesak berkahwin dengan Arsyad, teman lelaki sepupunya. Walaupun berat hati, dipaksa juga diri menerima pinangan tersebut. Dia yakin, Arsyad tidak mencintainya, malah pasti bahtera rumah tangga mereka tidak akan ke mana-mana!

Ternyata alam rumah tangga merubah segalanya. Dalam marah dan dendam, masing-masing saling mencuit hati, mengusik rasa. Wafi ya yang sengaja mengasingkan diri, tanpa sedar menyentuh jiwa Arsyad. Dalam keras, ciri-ciri kelembutannya tetap terserlah. Namun, bila harapan itu ada, badai taufan mula menampakkan diri, menghempas pantai, menjahanamkan sinar.

Bisakah dia mengecap nikmat bahagia, atau bahagia itu sememangnya tidak tercipta untuknya?






17 ulasan:

Nur Eyta berkata...

WoW!!!!

Eyta suka dgn cover page Percaya Ada Cinta. Dah asyik pergi website alaf21 konon2nya nk tngk cover buku dierlah... tapi dorang tak upload lagi!

Ni tk sbr nie nk dpt buku akak... Blurb dier pun mengacam... Wargh... kalo lah dpt terbang dkt sana... Haiz.. Aniwae, Congratz sis :P

esya melah berkata...

wow tgh dpn pon tau mesty best
cantik cover depan dye tu....

Ryana berkata...

Nur Eyta:

Thank you, dear! Akak pun dapat gambar cover ni dekat Facebook Alaf21. Huhu… excited nak tgk buku sendiri juga. Insya Allah, bulan April nanti masuk kedai.

Esya Melah:

Thanks, dear…jgn lupa dapatkan…

Mersik berkata...

Tahinah Ryana dgn kelahiran nvl terbaru ini. Semoga akan terus mendapat sambutan yg hangat bangat dan laku keras.

Jumpa di pesta buku ya ..

Ryana berkata...

Mersik,

Jumpa kita di Pesta Buku nanti… Setelah hanya kenal di alam maya ini…

putri303 berkata...

Ikut kisah Wafiy ngan Arsyad ni dekat Blog K Ryana berkurun yang lalu :), ni tak sabar nak beli novel, nak tau endingnya la...

Ryana berkata...

Putri303,

Kesian kan kena tunggu sampai berkurun baru keluar citer ni. Anyway selamat membaca tau! ;)

Rudi Hirdy berkata...

Saya baru dapatkan novel ini. Belum baca lagi. Tapi sempat tgok sekilas. Ada sebaris lirik lagu di setiap bab. Menarik. Tajuk novel ini hampir sama macam novel saya KUPERCAYA ADA CINTA. hehehe... berkurun ke baru publish? Biasalah...Ala21 banyak terima manuskrip. So, memakan masa hingga 6 -8 bulan untuk terbit. So kena banyak bersabar. Karya saya pun 6 bulan baru terbit. Kalau dah ada nama dan laris di pasaran insyaAllah novel seterusnya akan awal. Biasanya penulis best seller akan dahulukan. Apa-apa rezeki tetep Tuhan tentukan. Teruskan menulis dan berjuang. TQ

Ryana berkata...

Rudi Hirdy,

Salam… Terima kasih kerna sudi berkunjung ke sini… Ya, saya mmg perasan novel dari Kaki Novel dgn tajuk yg hampir sama. Belum smpt saya nak grab sbb list utk membaca masih byk. Hehe. Insya Allah…akan cuba dptkannya juga satu hari nanti.
Sebab saya kata berkurun… sebab manuskrip saya ni makan hampir 3 thn lamanya utk publish… Kesian sungguh. Tapi walau apa pun mmg Tuhan yg tetapkan rezeki kita kan…
Kepada Rudi, sama2 kita warnakan dunia penulisan ini… ;)

azwabenjamin(; berkata...

ryana, congrats tauu!
novel ni best sgt sgt sgt,
harap dpt buat novel mcm ni lagi akan dtg :D
best sgt novel ni, sampai mngis saya baca, tak rugi lngsung beli :D

buat lg novel mcm ni tau
:D

ad cerita psl wafiy dgn arshad dkt blog ni ke dulu?

Coretan Kehidupanku berkata...

salam...sy dh baca novel percaya ada cinta..sgt2 best..sy suka jalan cerita wafiya n arsyad..sgt menarik & meruntun hati..teruskan usaha anda dlm menulis..jalan cerita yg bagus & menarik minat utk baca..

syafiqah berkata...

wah...
tengok cover dh lawa...
cube bce pulak...
dlm lgy best..
dh berkali-kali sye bce..
x jemu langsung...
tak rugi beli buku nih.
best woo...

Ryana berkata...

azwabenjamin, corentankehidupanku, syafiqah:

Terima kasih byk2 kerana menyokong karya Riana… Insya Allah…atas doa kalian…Riana akan cuba buat sehabis baik untuk novel yg seterusnya… :)) Most appreciate dgn setiap komen yg membina… ;)

Mursyida Nazihah berkata...

suke sangat baca novel percaya ada cinta ni. tak sangka dapat jumpa belog penulis dia ! novel syok gile ! tahniah kak ryana adrina !

Ryana berkata...

Terima kasih Mursyida Nazihah… terima kasih byk2 sbb sudi baca novel PAC tu… ;) Terharu gitu… ;)

saiful anuwar berkata...

Assalamualaikum.boleh saya tahu mana nak dapatkan novel ini sekarang?

Ryana Haz berkata...

Waalaikumussalam, Encik Saiful Anuwar.
Encik boleh beli terus dari saya. Encik boleh PM saya di FB:Ryana Adrina. Nanti saya beri sebut harga.
Terima kasih.